Povijesnih bespovratnih 15 milijuna kuna za Općinu Goričan

Iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) jučer kasno navečer stigle su prekrasne vijesti.

Objavljene su Inicijalne rang liste za Treći natječaj iz tipa operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Općini Goričan prolaze oba dva prijavljena projekta- Projekt rekonstrukcije kompleksa sportskog centra Goričan u vrijednosti 7.551.900,00 milijuna kuna i Projekt rekonstrukcije i dogradnje vatrogasnog doma Goričan, vrijednosti 7.516.938,00 milijuna kuna. Važno je za naglasiti kako oba projekta dobivaju 100%  bespovratnu potporu.

Oba prijavljena projekta zauzimaju visoko mjesto na rang listama- Projekt rekonstrukcije kompleksa sportskog centra Goričan od 250 prijavljenih zauzeo je visoko šesto mjesto, dok je Projekt rekonstrukcije i dogradnje vatrogasnog doma Goričan na prvom mjestu od 116 prijavljenih.

Pozicije na rang listama pokazatelji su kvalitetno pripremljenog natječaja i sinergije vlasti, djelatnika općine, Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA i projektantskih društava Tehit-K d.o.o. iz Male Subotice i K2 Art d.o.o. iz Čakovca.

Načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković istaknuo je kako su napokon snovi i želje postali stvarnost te kako je ovo povijesni trenutak za Općinu Goričan jer u općinu stiže 15.068.838,00 kn bespovratnih sredstava.

-Želim od srca zahvaliti cijelom timu, svima koji su sudjelovali i doprinijeli na ovakvom uspjehu. Uz vlastito znanje i iskustvo, zajednički smo pristupili pripremi projektne dokumentacije. Ovim projektima koji predstavljaju 200% godišnjeg izvornog proračuna mijenjamo vizuru na bolje. Postavljaju se temelji za bolju svakodnevnicu, za kvalitetnije uvjete budućim generacijama.  Odrađeno je sve u najboljoj vjeri i na najbolji mogući način, i kao krunu uspjeha preostaje čekati objavu konačne rang liste i sklapanje ugovora o financiranju, a onaj teži dio posla tek nas čeka, kazao je.

Podsjetimo, svrha Natječaja je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanje rasta i društveno ekonomska održivost.