Predstava „Vuka se ne bojim ja“ oduševila mališane Goričana

Pozitivnih emocija i smijeha velikih i malih posjetitelja nije nedostajalo u nedjelju, 22. prosinca 2019. godine u prepunom Domu kulture u Goričanu gdje su glumci kazališne družine „Pinklec“ izveli predstavu „Vuka se ne bojim ja“. Nastala prema motivima bajke „Tri praščića“ braće Grimm predstava je publiku vodila uz ostarjelog vuka koji se u svojstvu pripovjedača prisjećao uzbudljivih mladenačkih dana kada mu je glavna preokupacija bilo proždrijeti svakog tko mu se nađe na putu. Vuk je ujedno i metafora za sve ono strašno što nas čeka u životu, probleme koji nas muče, prepreke koje moramo savladati, zadaće koje moramo ispuniti. Nasuprot tome, imaginarni svijet praščića je poput dječjeg, praščići su nalik djeci, zaigrani su i ne brinu o budućnosti. 

Vuka su na pragu njegove zrelosti u „priči u priči“ a u nastojanju da spase živote, praščići i sami nečem poučili - „Nema nauke bez muke, ni kuće bez žuljave ruke.“ Upravo su praščić ti, koji su nakon svih peripetija savjetovali mladog i „opasnog“ vuka kako da doskoči svojoj gladi - da postane gitarist u bendu „Kod staroga hrasta“.

Nakon predstave, već tradicionalno, uslijedila je podjela poklona za mališane koji su stigli u pratnji svojih roditelja, djedova i baka. Paketiće koje je dijelio Djeda Mraz za njih je osigurala Općina Goričan.

Svi su kući otišli zadovoljni i bogatiji za još jednu poučnu predstavu.