Prezentiran napredak geofizičkih i arheoloških istraživanja

U prostorijama općine Goričan  održan je radni sastanak na temu projekta „Prebujanje/Buđenje“ u sklopu kojeg  se nalaze geofizička i  arheoloških istraživanja kulturnog dobra  „Župnikov vrt“  i „Nekropola pod tumulima II“

Predstavljena je bila lokacija „Župnikov vrt“ na kojoj se trenutno istraživanja i provode. Direktor tvrtke GEOARHEO d.o.o., Goran Skelac predstavio je napredak radova na spomenutom lokalitetu za koje je istaknuo da je iznimno zadovoljan te da će se isti lako uklopiti u prekograničnu kulturno-turističku ponudu za privlačenje turista u regiju. Njegovo zadovoljstvo potvrđuje i priču da je mjesto bilo naseljeno još u doba prapovijesti. 

Sastanku su prisustvovali načelnik općine, Mario Moharić, predstavnice Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture, Konzervatorskog odjela u Varaždinu Marijana Korunek i Iva Golenko, voditeljica projekta i pročelnica JUO Općine Goričan Jasna Štampar-Ivanović,  Leonarda Tarandek i Maja Čosić ispred tvrtke LEOTA PROJEKTI d.o.o. iz Čakovca koja je odgovorna za pružanje tehničke podrške u realizaciji cijelog projekta i župnik Župe Svetog Leonarda u Goričanu, vlč. Josip Drvoderić.