Službeno otvorenje Turističko sportsko rekreacijskog centra uz ribnjak

U Goričanu, 22. rujna 2018. godine službeno je otvoren Turističko sportsko rekreacijski centaruz ribnjak „Šuderica“ i time ujedno gotova prva faza radova na Šuderici.

Radilo se o projektu naziva „Two Rivers one Goal“ do kojeg je dovelo izvrsno partnerstvo Mađarske i Hrvatske.

Puhački orkestar Goričan imao je prilike otvoriti svečanost nakon kojeg je općinski načelnik Mario Moharić održao pozdravni govor te je  prisutne ukratko upoznao sa projektom.  Moharić  je ovom prilikom iskazao zadovoljstvo po pitanju realizacije projekta koji općinu vodi u novi smjer razvoja , a ujedno je  od velikog značaja i Međimurskoj županiji.

Programski i komunikacijski menadžer Tvrtko Čelan govorio je o kompleksnosti izvedbe te pohvalio rezultate  projekta za koji su zaslužni svi partneri kojima je ovom prilikom uputio zahvalu.

Predstavnica Međimurske županije i predsjednica Međimurske turističke zajednice, Sandra Herman  istaknula je prednost Općine Goričan koja se odnosi na granični prijelaz, a i odličnu suradnju sa mađarskim partnerima.

Događaju je nazočio i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, direktorica tvrtke Leota d.o.o. Leonarda Tarandek odgovorna za pripremu i provedbu projekta, načelnik Legrada Ivan Sabolić, načelnica Svete Marije Đuriđica Slamek, direktor EGTC-a Ištvan Tišler te izvođač radova Mladen Pongrac.

Novi Turističko sportsko rekreacijski centar uz ribnjak „Šuderica“ rezanjem vrpce službeno je otvorio najslađi par u narodnim nošnjama Roko Blagus i Sara Zadravec.