Službeno započeli Dani Općine

U četvrtak 21.lipnja 2018.godine pred brojnim gostima i uzvanicima održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Goričan u povodu Dana Općine i župnog proščenja „Ivanja“. Prisutni gosti svečane sjednice bili sužupan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije  Mladen Novak , dožupan Međimurske županije  Josip Grivec, dogradonačelnik grada Preloga Zdravko Kvakan, načelnici donje međimurskih općina, župnik Josip Drvoderić,  predstavnici  javnih i privatnih tvrtki, predstavnici udruga iz Goričana.

Na početku svečane sjednice prikazan je  kratki film pod nazivom „Od Ivanja do Ivanja u Goričanu 2018“ koji je snimila tvrtka „VIPRO“ iz Preloga a koji  govori o događanjima u Goričanu između 2017. i 2018.godine.  

Pozdravljajući prisutne predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Ribarić govorio je o sadašnjem trenutku općine, o radu općinskog vijeća te o planovima u budućnosti. 

Načelnik Općine Goričan Mario Moharić iznio je najosnovnije pokazatelje poslovanja općine u protekloj godini, istaknuo  proračun Općine Goričan koji je velik a vidljiv je  rast izvornih prihoda a radi se o prihodima po osnovu poreza , no sami izvorni prihodi nisu dovoljni za značajnije ostvarenje kapitalnih investicija u općini tako da se ona prijavljuje sa svojim projektima na mnoge objavljene natječaje u Republici Hrvatskoj i EU. Završena je prva fazaprojekta uređenja „Šuderice“ a dopočetka školske godine planira se završiti školska sportska dvorana. U planu u za narednu godinu je početak kanalizacije u mjestu koja bi trebala završiti u roku od dvije godine. Nažalost općina Goričan dijeli sudbinu većeg dijela Hrvatske i iz godine u godinu bilježiviše umrlih od rođenih a dobar dio mjera uperen je upravo na pomoć roditeljima i najmlađim članovima općine sa smanjenjem ekonomske cijene u dječjem vrtiću i  besplatnom prehranom učenika osnovne škole.

Ispred načelnika donje međimurskih općina prisutnima se obratio načelnik općine Donji Kraljevec  Miljenko Horvat te  zaželio da se svi planovi koji su zacrtali  i ispune.

Čestitke povodom Dana Općine uputio je i župan Matija Posavec koji je istaknuo da  međimurska županija financijski prati završetak izgradnje školske sportske dvorane a u planu je i obnova osnovne škole Goričan. Zaželio je da sve svi zacrtani projekti ispune, a to je uspjeh za općinu Goričan, ali i za Međimursku županiju.

U svečanom dijelu predstavljeni su dobitnici  javnih priznanja općine Goričan za 2018.godinu i to:

Nagrada za životno djelo dodijeljena je  Slavku Lopariću i poshumno pok. Ivanu Farkašu.

Godišnja nagrada općinedodijeljena je  Gudlin Leonardu i Gudlin Tomislavu.

Zahvalnice općine dobili su: Marija Ribić, Marija Andročec, Mihael Dominik i Mato Mihoci.

U kulturnom  programu sudjelovali su Lara Jakšić, Vito Begović i Monika Kos, učenici Osnovne škole Goričan koji su svojim sviranjem i recitiranjem nagrađeni velikim i srdačnim pljeskom i reklo bi se, da su oni budućnost Goričana u kulturnom pogledu.

Kulturni i zabavnih događanja neće nedostajati ove godine u Goričanu, od petka do nedjelje na prostoru „Šuderice“, te ste svi pozvani u Goričan na proščenje.