Speedway u Hrvatskoj uživo na televizijama milijuna gledatelja

Europsko prvenstvo u speedwayu koje se održava 14. rujna jedan je od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj; utrka koju uživo prenosi Eurosport, a stadion posjećuje do sedam tisuća gledatelja iz Hrvatske i europskih zemalja.
Jurica Pavlic hrvatski je predstavnik u ovom prvenstvu; iza sebe već ima dvije titule europskog prvaka, u juniorskoj i seniorskoj kategoriji. Za ovogodišnju titulu prvaka Europe voze se četiri finalne utrke: Gdansk (Poljska), Togliatti (Rusija), Goričan (Hrvatska) i Rzeszow (Poljska). Trenutno je vodeći Rus Emil Sayfutdinov, 24-godišnja zvijezda speedwaya koji se bori i za titulu prvaka svijeta u Grand Prixu, dok je Jurica Pavlic na 11. mjestu. Nastupaju vozači Tomasz Gollob, svjetski prvak iz Poljske, Nicki Pedersen, trostruki svjetski prvak iz Danske, Martin Vaculik, ovogodišnji vozač Grand Prixa, Tai Woffinden, Britanac trenutno drugoplasirani u svjetskom prvenstvu, Kryzsztof Kasprzak, Poljak sa svjetskom i europskom titulom, te ostali najbolji vozači Europe.
Utrka se održava u večernjim satima, s početkom u 19:00 što događaju daje poseban doživljaj na jednom od najljepših stadiona u Europi. Natkrivene tribine, parkiralište za tri tisuće vozila, adrenalinske vožnje na motorima bez kočnica i brzina, koji voze na pogonsko gorivo metanol, samo su neke od zanimljivosti koje pruža ovaj sport!
Speedway je u Međimurju prepoznat kao jedna od najvećih atrakcija te okuplja posjetitelje u dobi od 5 do 85 godina. Speedway klub „Unia“ vrhunski je organizator evenata koji zahtijeva najviši nivo organizacije, s obzirom da se utrka prenosi milijunima gledatelja uživo, te na utrci sudjeluje i do 250 osoba kako bi sve prošlo u savršenom redu. Ovo je 51. utrka na stadionu Milenium od 2005. kada je otvoren.
Ulaznice su u pretprodaji u sustavu Eventima po cijeni od 60 do 500 kuna, stadion se u subotu otvara u 16 sati, dok je službeni trening u 11 sati otvoren za sve posjetitelje. Molimo poštovane medije da zahtjev za akreditaciju pošalju na e-mail press.unia@gmail.com ili  kontaktiraju na 098/939 57 22.


Startna lista:

1 Emil Sayfutdinov RUS
2 Krzysztof Kasprzak POL
3 Ales Dryml CZE
4 Tomasz Gollob POL
5 Hans Andersen DEN
6 Nikolas Covatti ITA
7 Tai Woffinden GBR
8 Maciej Janowski POL
9 Nicki Pedersen DEN
10 Leon Madsen DEN
11 Martin Vaculik SVK
12 Grigorij Laguta RUS
13 Sebastian Ulamek POL
14 Jurica Pavlic CRO
15 Andrij Karpov UKR
16 Fredrik Lindgren SWE
17 Lukasz Sowka POL
18 Renato Cvetko CRO

 

use Cache;