Svjetska prvakinja Marijana Mutak iz Goričana na prijemu kod načelnika

Načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković priredio je prijem za Marijanu Mutak iz Goričana, svjetsku prvakinju ekipno te ujedno i treću najbolju ribolovku na svijetu na 29. Svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak za žene te joj čestitao na tako velikom uspjehu!

Marijana Mutak iz Goričana, Sara Strbad iz Donjeg Mihaljevca i Sanja Oreški iz Peklenice u ime Hrvatske postale su ekipno svjetske prvakinje u ribolovu Zahvaljujući njima, Hrvatska je tako prvi put u povijesti ženskog ribolova postala prvak svijeta!

Marijana je stigla u pratnji oca- Marijan Mutak koji je ujedno i izbornik ženske ribolovne reprezentacije, odnosno kapetan kako bi zajedno uveličali ovaj povijesni uspjeh ženske ribolovne reprezentacije kojeg su zajedno ostvarili.

Marijana završava (5. godina) Učiteljski fakultet s njemačkim jezikom u Zagrebu.

-Planovi su mi obraniti naslov prvakinja, završiti uredno fakultet i uživati u radu s djecom, ali da se nastavim baviti i ribolovom! Slijede pripreme za iduće Svjetsko prvenstvo koje će biti u Portugalu, izjavila je Marijana Mutak.

Načelnik Emanuel Sinković uručio je prigodan poklon paket Marijani te poklon bon trgovine sa ribičkom opremom DB Expert.

-Iznimno sam ponosan na Marijanu Mutak i njenog oca Marijana, ostvarili su im se snovi te su na najljepši mogući način promovirali sport i Goričan. Goričan ima svjetsku prvakinju i treću najbolju na svijetu kao i izbornika ženske ribolovne reprezentacije! Svi trebamo biti ponosni na njih i uvijek mi je drago poticati izvrsnost među mladima! Marijana ima punu podršku te joj želim puno uspjeha - izjavio je načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković.