U Goričan stiže novi investitor, gradit će se tvornica za preradu krumpira i mesnih proizvoda

Načelnik općine Goričan Emanuel Sinković i direktorica tvrtke Remenar MP d.o.o. Magdalena Remenar potpisali su ugovor o kupoprodaji zemljišta u industrijskoj zoni Istok Goričan, a temeljem javnog natječaja.

Tvrtka Remenar MP d.o.o. kupila je 13.813 m2 zemljišta tržišne vrijednosti 54.700,00 eura. Sukladno Odluci načelnika o dodjeli potpora male vrijednosti za mjere poticanja razvoja gospodarstva na području Općine Goričan, odabranom gospodarskom subjektu dodjeljuje se potpora u vidu umanjenja kupoprodajne cijene zemljišta za 85%. 

Tvrtka Remenar MP d.o.o. prema idejnom projektu izgradit će proizvodni i skladišno logistički prostor, izgradit će se proizvodna hala armirano betonske konstrukcije za preradu krumpira i preradu mesnih proizvoda!

-Iznimno mi je drago što Goričan dobiva tvornicu za preradu krumpira i mesnih proizvoda, da smo među prvima prepoznali potencijal i važnost planirane investicije s obzirom da će se graditi tvornica za preradu krumpira koje nema u 5 sjevernih županija, a Međimurje ima u TOP3 najvećih proizvođača krumpira u Hrvatskoj! Bitna je i prerada mesa koja će prvenstveno biti za potrebe investitora, a kasnije je u planu da mesni proizvodi budu dostupni svim zainteresiranim kupcima pa i mještanima Goričana.  Goričan je postao poželjno mjesto za investitore, ovo je iznimno bitan trenutak za Goričan i Međimurje koji će u konačnici donijeti i nova radna mjesta, istaknuo je načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković.

-Tvrtka Remenar MP kontinuirano ulaže u nove inovacijske projekte, cilj je u roku 2 godine izgraditi novu tvornicu za preradu krumpira i mesa u Goričanu kako bi osigurali vlastitu proizvodnju i time smanjili cijenu ulaznih inputa potrebnih za redovno poslovanje, a kasnije će proizvodi biti dostupni za kupnju svima od čega ističem proizvodnju proizvoda od krumpira kao primjerice smrznutog pommes fritesa i proizvoda od mesa kao primjerice ćevapčića i sl., izjavila je direktorica Remenar MP d.o.o. Magdalena Remenar.