U Goričan stiže novih 237.000,00 eura za sportsku infrastrukturu

Načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković i ministrica Turizma i sporta Nikolina Brnjac potpisali su ugovor o sufinanciranju izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini temeljem Odluke o odabiru projektnih prijedloga u 2024. godini kojom je Općini Goričan dodijeljeno bespovratno 237.000,00 eura odnosno 1.8 milijuna kuna.

Radi se o projektu Rekonstrukcija igrališta i opremanje sportskog centra Goričan. Ukupna procijenjena vrijednost opreme i radova je 299.242,50 €

Odobreni iznos sufinanciranja od strane ministarstva Turizma i Sporta je 237.000,00 odnosno 79%. Preostali iznos od 62.242,50 € odnosno 21% sufinancirati će Općina Goričan.


Projektom će se izgraditi i rekonstruirati  moderno multifunkcionalno sportsko igralište sa podlogom od gumenog granulata i poliuretanskog (PU) veziva zaštitne podloge  sa novim nogometnim/rukometnim golovima i košarkaškom konstrukcijom i zaštitnim mrežama. Postavit će se i 4 nova stupa sa LED rasvjetom i upravljačkim ormarom za upravljanje rasvjetom.

Projektom će se sanirati postojeća stara betonska podloga tribina sportskog igrališta i ugraditi nova tribina zajedno sa novim PVC sjedalicama za tribine. Projektom će se i kompletno opremiti prostorije Nogometnog kluba Trnava- 4 svlačionice, garderoba za suce, prostorija za igrače i sastanke, prostorija za novinare, prostorije za gledatelje utakmica; salon i dvorana, prostorija za domara, prostorije kluba i prostorija za psiho-fizičku pripremu sa rashladnim dijelom.


-Ovo je još jedan iznimno bitan projekt ulaganja u sportsku infrastrukturu,  uz dosadašnje ulaganje od rekordnih 1.2 milijuna eura u izgradnju Sportskog centra Goričan, ulažemo dodatnih 300.000 eura u moderno višenamjensko igralište sa gumenom podlogom, obnovu i rekonstrukciju tribina sa 500 tinjak sjedećih mjesta, novom rasvjetom i zaštitnom mrežom te u opremanje prostorija Sportskog centra Goričan koji je trenutno u izgradnji što dokazuje da od početka posvećujemo brigu o sportu i to se vidi u konkretnoj podršci  ulaganjem u lokalnu sportsku infrastrukturu koje će nam omogućiti optimalne uvjete za bavljenje sportom kako našim vrhunskim sportašima kojih trenutno imamo registriranih 157 igrača te ono najvažnije, nogometnu školu za najmlađe od čak 7 kategorija te seniore i veterane! U konačnici, Goričan će imati najbolju i najmoderniju infrastrukturu u okolici kojom želimo potaknuti na bavljenje tjelesnom aktivnošću mještane, djecu i mlade- istaknuo je načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković.