U Goričan stižu investicije ukupne vrijednosti gotovo 20 milijuna kuna

Potpisani su i uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava predstavnicima poduzeća čiji su projekti odobreni za sufinanciranje, a lokacija ulaganja je na području Općine Goričan!

Ugovore je predstavnicima tvrtki TERACOM d.o.o. i VENTILACIJSKI SISTEMI MIKEC d.o.o. ispred HAMAG-BICRO-a uručio Emanuel Sinković kao izaslanik predsjednika Uprave Vjerana Vrbanca.

Tom je prilikom Emanuel Sinković čestitao poduzetnicima na uspješnoj prijavi te se osvrnuo na značaj prerađivačke industrije, posebice u ovom tranzicijskom razdoblju u kojem se fokus stavlja na digitalizaciju i zelenu tranziciju.

Tvrtka Teracom d.o.o. provodi projekt u industrijskoj zoni Goričan, a cilj je osnaživanje na putu zelene i digitalne tranzicije kao preduvjet povećanja konkurentnosti tvrtke na domaćem i inozemnim tržištima i stvaranja 12 novih radnih mjesta.

Tvrtka Ventilacijski sistemi Mikec d.o.o. iz Goričana nastoji povećati vlastitu konkurentnost uvođenjem tehnološki napredne proizvodnje i inovativnih poslovnih modela pri čemu će dovesti do povećanja prihoda od prodaje za 26%, povećanja prihoda od izvoza za 26% te zadržavanja postojećih 33 radnika i stvaranja 6 novih radnih mjesta.

Ponosan sam i raduje me činjenica da u Goričan u sklopu poziva "Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju" stiže preko 7 milijuna bespovratnih sredstava iz europskog proračuna dok je ukupna vrijednost spomenutih projekata 20 milijuna kuna koji će generirati čak 18 novih radnih mjesta. Kao što sam već ranije najavljivao, na taj ćemo način osigurati održivi rast gospodarstva Goričana, jačati infrastrukturu i poduzetništvo te ono što je najbitnije – potaknuti otvaranje novih radnih mjesta, istaknuo je Emanuel Sinković.