U Goričanu će se graditi novi pogon za proizvodnju

Načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković i direktor tvrtke EUROKLIMA d.o.o. Josip Bašnec potpisali su ugovor o kupoprodaji zemljišta u industrijskoj zoni Istok Goričan, a temeljem javnog natječaja.


Tvrtka EUROKLIMA d.o.o. kupila je 6.378 m2 zemljišta sa ponuđenom cijenom od 47.835,00  eura. Sukladno Odluci načelnika o dodjeli potpora male vrijednosti za mjere poticanja razvoja gospodarstva na području Općine Goričan, odabranom gospodarskom subjektu dodjeljuje se potpora u vidu umanjenja kupoprodajne cijene zemljišta za 85%.


Tvrtka EUROKLIMA d.o.o. prema idejnom projektu izgradit će novu halu i proizvodni pogon za proizvodnju ventilacijskih elemenata procijenjene vrijednosti 1.750.000,00 eura te će zaposliti najmanje 6 osoba. Tvrtka posjeduje proizvodni pogon, koji je postao prostorno premalen za zahtjeve suvremene proizvodnje pa je isti potrebno proširiti na novoj lokaciji za povećanje izvoza i pozicioniranja na inozemnom tržištu. Proizvodni pogon opremit će se i sa novim strojevima visoke energetske učinkovitosti.  


-Iznimno mi je drago što domaća uspješna tvrtka iz Goričana proširuje i gradi dodatni proizvodni pogon te je ovo zasigurno značajan vjetar u leđa budućim gospodarskim aktivnostima na području Općine Goričan. Upravno ovo je kruna svega što radimo i bitan trenutak za Goričan i Međimurje koji će u konačnici u budućnosti donijeti otvaranje novih kvalitetnih i dobro plaćenih radnih mjesta,  istaknuo je načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković.