U Goričanu održana kolektivna sadnja stabala

Općina Goričan pridružila se građanskoj inicijativi kolektivne sadnje drveća koja se održavala diljem cijele Republike Hrvatske. Akciju su organizirali Općina Goričan na čelu s načelnikom Emanuelom Sinkovićem i vrijedne volonterke Josipa Sabol i Ivana Horvat uz stručnu pomoć Mladena Pongraca.

Inicijativa „Zasadi drvo, ne budi panj“ održala se u subotu, 13.11.2021. godine na Šuderici, kod prostora udruge "Prijatelji", kojima ujedno zahvaljujemo na domaćinstvu.  Sadnji su se odazvali brojni mještani, djeca iz dječjeg vrtića, škola te volonteri iz brojnih udruga.

Načelnik Emanuel Sinković je istaknuo kako je cilj inicijative bio potaknuti mještane, udruge, tvrtke i ustanove da u suradnji sa općinom diljem Goričana zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnost i dobrobiti drveća i zelenila. Šume su izrazito važne u zaštiti planeta i svi zajedno moramo postati svjesni da svojim postupcima sami kreiramo svoju budućnost.

Od ukupno desetak stabala jasena koji su posađeni, pet su ih financirale tvrtke iz Goričana: Ventilacijski sistemi Mikec d.o.o., Euroklima d.o.o. i Agropon d.o.o., četiri Općina Goričan, a jedno stablo mlada obitelj iz Goričana. Sadnice su nabavljene iz tvrtke Ambijenti d.o.o., čiji djelatnici su također sudjelovali u akciji, a autoprijevoznik Mario Mesarić iz Donjeg Kraljevca besplatno je iskopao bagerom rupe za stabla.

Hvala svima!

use Cache;