U GORIČANU ODRŽANO SPORTSKO NATJECANJE POVODOM DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske na spomen obilježja palim braniteljima predstavnici Općine Goričan na čelu s načelnikom Emanuelom Sinkovićem, predsjednikom vijeća Petrom Baksa i predsjednikom UDVDR Goričan Mariom Harmicarom, odali su počast svima koji su za našu domovinu dali svoje živote.

Počast su odali i predstavnici Međimurske županije na čelu sa zamjenikom župana Josipom Grivcom, Stjepan Horvat, Dražen Tkalec, predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije i branitelji iz svih krajeva županije. Molitvu je predvodio velečasni Josip Drvoderić. Nakon polaganja vijenca krenuo je svečani mimohod do igrališta NK Trnave braniteljskih ogranaka UDVDR Međimurske županije: Belica, Čakovec, Donja Dubrava, Donji Kraljevec, Gornji Mihaljevec, Ivanovec, Kotoriba, Krištanovec, Mala Subotica, Mihovljan, Mursko Središće, Nedelišće, Pribislavec, Prelog, Savska Ves, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin, Šenkovec, Štrigova i Goričan.

Pod pokroviteljstvom općine Goričan i Međimurske županije, na prostorima NK Trnave u Goričanu održano je 28. Sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije, a u organizaciji Podružnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te domaćina Ogranka UDVDR Goričan i 9. Susret djece-unuka hrvatskih branitelja Međimurske županije.

Ekipe su odmjerile svoje snage i vještine  u sljedećim sportskim disciplinama: stolni tenis, šahu, malom nogometu, povlačenjem konopca, beli, elektroničkim pikadom.

Prigodnim govorom obratili su se predsjednik Ogranka UDVDR Goričan Mario Harmicar, zamjenik župana Josip Grivec.

Načelnik općine Goričan Emanuel Sinković čestitao je svim okupljenima Dan državnosti Republike Hrvatske, istaknuo je važnost zajedništva branitelja koji su zajedno bili u ratu, a zajedno su i nakon rata te su nas trajno obvezali da ih slavimo jer su ostvarili višestoljetnu želju hrvatskog naroda za slobodom i samostalnošću! Poželio je svima sreću te otvorio 28. Sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije!