U Goričanu položen kamen temeljac za novi proizvodni kompleks

Svečano polaganje kamena temeljca za izgradnju novog proizvodnog kompleksa od dvije zgrade tvrtke Teracom d.o.o.  u Općini Goričan, održano je u ponedjeljak, 10. listopada 2022, na prostoru izgradnje na postojećoj k.č.br. 4312/31, k.o. GORIČAN u Gospodarskoj ulici.

Kamen temeljac položili su načelnik općine Goričan Emanuel Sinković i Melita Matjačić, direktorica tvrtke Teracom d.o.o.  čime je obilježen početak izgradnje proizvodnog kompleksa koji će se sastojati od dvije zgrade –proizvodne zgrade - proizvodnja proizvoda od metala i sunčana elektrana snage 39,6 kW na krovu zgrade te dodatne proizvodne zgrade – skladište metalnih sirovina i strugotina. Spomenute dvije hale biti će međusobno povezane u proizvodni kompleks.

Tvrtka Teracom d.o.o. provodi projekt u industrijskoj zoni Goričan, a cilj je osnaživanje na putu zelene i digitalne tranzicije kao preduvjet povećanja konkurentnosti tvrtke na domaćem i inozemnim tržištima i stvaranja 12 novih radnih mjesta. Ukupna vrijednost investicije je 10.800.393,55 kn od čega se sufinancira 3.253.661,11 kn iz instrumenta Pomoć za oporavak za koheziju i europska područja „REACT-EU”. Izvođač radova je tvrtka Megrad 3b d.o.o. Predviđeni završetak provedbe projekta je do 15.08.2023. godine.

-Općina Goričan postaje vodeća moderno uređena sredina sa snažnim gospodarstvom, unaprijeđenom infrastrukturom koja je prepoznata kao poželjno mjesto za kvalitetan život i rad te ono što je najbitnije – snažno gospodarstvo je pokretač razvoja općine, istaknuo je Emanuel Sinković, načelnik općine Goričan.

Ovom investicijom tvrtka Teracom d.o.o. ulaže u gospodarski rast i razvoj na području općine Goričan čime će se osigurati održivi rast gospodarstva Goričana, otvoriti nova kvalitetna radna mjesta, jačati infrastruktura i poduzetništvo. Općina će i u budućem razdoblju poticati aktivnosti vezane za poticanje daljnjeg razvoja poduzetništva i jačati poduzetničku infrastrukturu.