Udruga sportske rekracije

Udruga sportske rekreacije „Prijatelji“  u organizaciji Zvonimira Lepoglavca , 17. 06. 2018.  posjetila je, a ujedno i sudjelovala na 16. „Grahijadi“ u Belom Manastiru na kojoj je prezentirala autohtona međimurska jela te na taj način promovirala našu županiju i općinu. 

Program se sastojao od kuhanja „pretepenog graha“ i „langoši“ dok je naglasak bio stavljen na nedavno zaštićeno međimursko jelo „Meso z tiblice“ i kosanu mast. Također, predstavili su i međimursko bučino ulje koje su stopili sa grah salatom i domaćim sirom te mnoštvo slastica, a cijelu priču upotpunilo je vrhunsko vino z međimurskih bregi.

Mogućnost slikanja u ženskim i muškim narodnim nošnjama pripremili su kao posebnu atrakciju dok su štandove uredili  starinskim alatima i oruđem, stolnjacima prepoznatljivih međimurskih motiva, letcima Međimurja te njihovih gospodarstvenika.

Udruga je domaćine, a i goste svojom  prezentacijomnaših proizvoda upoznala sa gastronomskom ponudom i zaštićenom kulturnom i povijesnom baštinom koje su jedne od temeljnica razvoja turizma našeg kraja te najavila obilježavanje 100. Obljetnice „Goričke republike“ kojuće općina Goričan i njezini mještani obilježiti u studenome ove godine.