Utvrđivanje štete od prirodne nepogode suše na području općine Goričan

Na prijedlog jedinica lokalne samouprave Međimurske županije, župan Međimurske županije je dana 30. kolovoza 2022. godine donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode suše u 2022. godini. Prijave šteta od strane poljoprivrednika zaprimaju se na obrascu propisanom Pravilnikom o registru šteta od prirodnih nepogoda, a koji se nalazi u prilogu. Mole se prijavitelji da popune sve rubrike navedene u priloženom obrascu.

Općinsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda zaprimat će prijave šteta od oštećenika, nakon čega su dužni konačnu procijenjenu štetu prijaviti županijskom povjerenstvu putem Registra štete u roku od 50 dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo će u zakonskom roku izraditi zbirno izvješće o šteti za područje županije.

Pozivamo mještane koji su uočili štetu zbog suše da što ranije prijave nastalu oštećenost putem obrasca u prilogu kojeg je ispunjenog i potpisanog potrebno donijeti u prostorije Općine Goričan od 7.00 do 15.00 sati, a najkasnije do 07. rujna 2022. godine.Obrazac za prijavu možete preuzeti ovdje.

Obrazac+-+prijava+štete+od+prirodne+nepogode.pdf