Veseli fašnik u Goričanu

Velika fašnička povorka prošla je Goričanom u nedjelju, 27. veljače 2022. godine. Krenula je u 14:00 sati ispred Euroklime u pratnji Puhačkog orkestra Goričan, povorka se zaustavila radi okrijepe ispred restorana Atlanta te stigla do Doma kulture u centru Goričana, gdje su se maškare i posjetitelji produžili u veseloj fašničkoj atmosferi.

U mnogobrojnoj fašničkoj povorci našli su se i pojedinci i članovi goričkih udruga, među kojima i maske „Proljeće“ Udruge Sport za sve iz Goričana, Vilma i Fred Kremenko, Mažoretkinje Goričan kao „Rockerice“, nogometaši i dr. U povorci je, s maskom „Ferrari“ sudjelovao i načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković, koji je istaknuo zadovoljstvo odličnim odazivom i kreativnošću maškara i mještana te nadu da će ubuduće biti više ovakvih druženja. Maškare su se predstavile i na pozornici, gdje im je načelnik simbolično predao ključeve Općine, i Ferrarija, čime je započela vladavina fašničke republike! Ključeve su preuzeli koproni "Gočkih svati" Mateo Krznar i Mihael Baranašić koji su obećali vratiti ključeve do srijede. 

Podijeljene su i nagrade za najbolje maske, kao i mnoge utješne nagrade. Glavna nagrada (2000 kn) pripala je maskama „4 godišnja doba“, koje su osmislile i same izradile dame iz Goričana: Paula Lesinger, Tatjana Horvat, Melanija Vugrinec, Josipa Sabol, Ivana Horvat i Suzana Bistrović.

Drugu nagradu (1000 kuna) odnijeli su „Škoti“ udruge Prijatelji iz Goričana, koji su nekim čudom govorili pogrešnim jezikom (njemačkim), vjerojatno zbog utjecaja whiskija. 

Treće mjesto (500 kuna) pripalo maskama „Party mix“ veselih puci z Školske.

Na fašniku su sudjelovala i mnogobrojna djeca, ove godine tradicionalne „Goričke svate“ upriličili su mališani iz Dječjeg vrtića Ružica. Dobrog raspoloženja nije nedostajalo, a uz odličnog DJ Alana i veselu glazbu maškare su i plesale. Mještani te ostali posjetitelji mogli su popiti kuhano vino i čaj te se zasladiti krafnama.

Načelnik Emanuel Sinković zahvaljuje mještanima i udrugama na odličnoj atmosferi i velikom zajedništvu!