Zanimljiv program povodom Dana općine Goričan 2019.

Sve smo bliže Ivanju, blagdanu koji se slavi 24. lipnja u spomen rođenja sv. Ivana Krstitelja i proštenju Općine Goričan, kao što to lijepo kaže poznata međimurska pjesma: „Na Ivanje, v Gorčeni prošćenje“.

Općina Goričan s proslavom Dana Općine započinje u subotu, 22. lipnja 2019. godine polaganjem vijenca palim borcima povodom Dana antifašističke borbe. U 17 sati mimohod Puhačkog orkestra Goričan i gostiju krenuti će ulicama Goričana do odredišta - Šuderice gdje će nastupiti u 17.30 sati. Tijekom nastupa, udruge s područja Općine Goričan pripremati će brojna tradicionalna međimurska jela koja će kasnije posjetitelji moći kušati. U 21 sat na binu će izaći glazbena grupa „Učiteljice“, fantastični trio kojeg čini i jedna Podravka, Silvija iz Hlebina. Ulaz na koncert je besplatan. Goričanom će se prolomiti njihove pjesme kao što su Luda kuća, Ako mi ne spava, Na stanu, Dunav, Nisam ja tvoja učiteljica i mnogi drugi hitovi.

Nedjelja, 23. lipnja započinje izložbom radova Umjetničko likovne udruge „Slika“ iz Goričana koja će se moći razgledati sve do 20 sati navečer. U 16 sati od OŠ Goričan kreće mimohod KUD-a Goričan i gostiju prema Šuderici gdje će se u 17 sati održati smotra folklora. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva cijeli će dan s bogatom ponudom izlagati svoje proizvode. Navečer, u 21 sat Presvetli, Cinober, Dudek i Regica na šaljiv će način predstaviti svakodnevicu Gruntovca pa će tako posjetitelji saznati kako Dudek liječi ljubavne tegobe, čime Presvetli podmićuje liječnicu i što je sve Cinober spreman učiniti da postane glavni u Gruntovcu. Mirko Švenda Žiga izvest će uspješnice iz svog bogatog repertoara a kombinacija međimurske i podravske popjevke s osebujnim gruntovečkim humorom dati će poseban štih nastupu pa je dobra zabava zagarantirana! Ulaz je besplatan.

Svečana sjednica Općinskog vijeća općine Goričan održati će se na sam blagdan, u ponedjeljak 24. lipnja u 12 sati na kojoj će se govoriti o općinskim aktivnostima, projektima i planovima i uručiti općinska priznanja i zahvalnice mještanima i udrugama zaslužnima za postignute rezultate i promicanje Općine. Nakon svečane sjednice, mjesni će župnik blagosloviti kip sv. Ivana Krstitelja koji se nalazi na Šuderici a za sve okupljene biti će pripremljen domjenak.  Koncertni spektakl očekuje se u 21 sat kada na pozornicu dolazi Neda Ukraden i njena brojna glazbeno-producentska ekipa. Sam koncert, koji je besplatan, biti će nešto o čemu će se dugo pričati, a poznavajući Nedu, očekuje nas rijetko viđen audio-vizualni doživljaj. Glazbena priča Nede Ukraden počela je davne 1967. kada je snimila prvu pjesmu, a ostalo je zlatnim slovima upisano u povijest. Njenu biografiju, kao i sve relevantne nagrade, od onih za glazbenicu, hit ili album godine, ili do činjenice kako je evergreen „Zora je“ preveden na trinaest svjetskih jezika, teško je sažeti u nekoliko rečenica. Stoga je najbolje da dođete na Šudericu u Goričan, u ponedjeljak 24. lipnja 2019. godine u 21 sat i uživate u koncertu jedinstvene, što stasom, što glasom - Nede Ukraden!

U utorak, 25. lipnja u prijepodnevnim satima, polaganjem vijenca povodom Dana državnosti završavaju Dani općine Goričan.

Kulturnih i zabavnih događanja neće nedostajati ove godine u Goričanu, od subote do utorka na prostoru „Šuderice“ pa ste svi pozvani u Goričan na proštenje.

U nastavku, na plakatu donosimo rezime svega navedenoga te pozivamo mještane Općine ali i sve zainteresirane da prisustvuju ovim brojnim sadržajima i uveličaju proslavu Dana općine Goričan.