EUalive

Završeno
Vrijednost projekta: 12.095,00 eura

Osnovne informacije o projektu

Naziv projekta: EUalive

ProgramEurope for Citizens, Strand 2: Democratic engagement and civic participation, Action 2.1: Town Twinning

Prijavitelj projekta: Općina Goričan 

Projektni partner: Občina Šentilj 

Trajanje projekta: od 26. kolovoza 2022. do 10. rujna 2022. godine 

Lokacija: Općina Goričan (Hrvatska), Občina Šentilj (Slovenija)

Ukupna vrijednost projekta: 12.095,00 EUR

Osnovne informacije o projektu: 

Projekt EUalive usmjeren je na poticanje europskog građanstva i poboljšanje uvjeta za građansko i demokratsko sudjelovanje na razini Europske unije. Njegove aktivnosti doprinijet će jačanju suradnje između građana i lokalnih vlasti na području Općine Goričan te Šentilj. Kako bi se spomenuti cilj ostvario, projektni partneri će razviti strukturiranu suradnju baziranu na temama od zajedničkog interesa usmjerenima na rješavanje problema euroskepticizma te iseljavanja mladih iz prekograničnog područjaTakođer, projektni partneri će kroz ovaj projekt nastojati poboljšati svijest građana (osobito mladih) o tome kako politike i vrijednosti Europske unije podupiru regionalni gospodarski razvoj te doprinose stvaranju novih radnih mjesta i poslovnih prilika. 

Općine Goričan i Šentilj će u sklopu projekta organizirati konferencije, radionice i diskusije čiji fokus će biti upravo na euroskepticizmu i poboljšanju kvalitete života svih građana spomenutih općina. Građani i ostali sudionici na događajima će moći podijeliti svoje iskustvo i mišljenje vezano za poboljšanje života civilnog društva na lokalnoj razini te će se moći informirati o tome koje su prednosti politika i vrijednosti Europske unije na lokalnoj razini i na koji način one mogu pridonijeti poboljšanju života građana. 

Partneri - Općina Goričan i Šentilj – će u sklopu projekta u svakoj od općina posaditi „stablo pobratimljenja“ koje simbolizira budući rast i razvoj pograničnog područja u kojem se oni nalaze. 

U sklopu projekta će se izraditi brošure s najbitnijim informacijama o projektu i o samom cilju projekta te promotivni video u kojem će biti popraćeni događaji u obje općine.

Eualive_Opis projekta.pdf