Mažoretkinje Goričan

Mažoretkinje Goričan su ponosne predstavnice i nezaobilazan simbol svoga mjesta. Mladošću, ljepotom i elegantnim mažoret korakom uveseljavaju ulice, a korektno izvedenim koreografijama i uvježbanosti u radu sa štapom i drugim rekvizitima kao i atraktivnim kostimima, plijene pozornost gledatelja na svakom mjestu.

Njeguju klasičan mažoret ples, sportski mažoret ples (twirling), ali i svaki drugi oblik plesa s kojim uz korištenje raznih rekvizita mogu dočarati priču.

Članice su HRSAM-a (Hrvatskog saveza mažoretkinja).

Osnovane su 5. veljače 1998. i sljedeće četiri godine u sastavu su Puhačkog orkestra Goričan s kojim su ostvarile niz zajedničkih uspješnih nastupa na revijama i smotrama mažoretkinja i puhačkih orkestara, te raznim drugim kulturnim i sportskim događanjima, te humanitarnim priredbama.

2002. godine dolazi do razdvajanja udruge na dvije zasebne samostalne udruge.

Od 2001. godine Mažoretkinje Goričan su redovite sudionice svih državnih prvenstava u mažoret plesu i twirlingu u raznim disciplinama i dobnim skupinama, s kojih se redovito vraćaju s medaljama.

Zbog postignutih uspjeha na državnom nivou, do sada su izborile pravo natjecanja na pet europskih i dva svjetska prvenstva.

Sve ove godine mažoretkinje vodi gospođa Katarina Vahtarić-Lovrenčak bez čijeg bi se predanog rada teško postigli ovi vrhunski rezultati.