APEL pomoć izbjeglim osobama iz Ukrajine koji dolaze na Granični prijelaz Goričan

Dragi mještani,

u ovom trenutku prikupljamo ciljanu pomoć za izbjegle osobe iz Ukrajine koji dolaze na stari Granični prijelaz Goričan. U tu svrhu mobiliziran je i opremljen prostor starog restorana 'Stara mura' na graničnom prijelazu kako bi navedeni prostor od 0-24h bio spreman za kratkoročno osvježenje pristiglih izbjeglih osoba (hrana, voda, toalet itd.), a dalje će izbjegle osobe biti preusmjerene u prihvatne centre.


Volonteri nastavljaju s humanitarnim aktivnostima prikupljanja osnovnih potrepština te je u ovom trenutku potrebna gotova hrana za djecu i odrasle koja se može odmah konzumirati, s obzirom da je jako puno djece u autobusima.

Pozivaju se volonteri koji žele pomoći na starom graničnom prijelazu u restoranu "Stara Mura" da se jave u prostorije općine ili na mail suradnik@gorican.hr!

Ukoliko možete pomoći, molim Vas da donirate potrepštine i osobno dovezete u restoran Stara Mura na graničnom prijelazu Goričan već danas. Od 0-24 sata će biti prisutna osoba koja će zaprimati navedeno.

U nastavku popis potrepština: hrana za djecu, gotova konzervirana hrana koja se može odmah konzumirati, vakumirana peciva/kroasani, slane i slatke grickalice/slatkiši, voće, sokovi za djecu u malim pakiranjima, čaj, instant kava, šećer, čokolino, higijenski ulošci, pasta za zube, četkica za zube, dezodorans u spreju/sticku, wc papir/maramice, pelene/vlažne maramice.

Ukoliko je potreban prijevoz za doniranu robu, molim javite ili se obratite u prostorije općine.

Sada je pravi trenutak da zajedno djelujemo, pokažemo naklonost i humanost prema izbjeglim osobama, pogotovo kada se radi o djeci i obiteljima koji su morali napustiti domove!

Hvala svima!

Načelnik Općine Goričan

Emanuel Sinković