Stolnoteniski klub Goričan

Zrinskih 2A, Goričan

Reg.broj 20000826

Zahvaljujući nekolicini entuzijasta, a ponajprije Josipu Bašnec koji je stvorio materijalne preduvjete za kvalitetni razvitak i igranje stolnog tenisa u Goričanu, počelo je u jesen 2003. godine neformalno funkciranje prvog stolnoteniskog kluba u Goričanu Stolnoteniski klub Goričan. Te iste godine počeli smo se i natjecati u 5. županijskoj stolnoteniskoj ligi, u kojoj smo se natjecali i u sezoni 2004./2005. S obzirom na to da smo bili stolnoteniski „debitanti“ i natjecali se sa klubovima koji imaju dugogodišnju tradiciju poput Putjana, ČSTK...još smo sezone završavali na respektabilnim pozicijama.

Ova završena sezona 2005./2006. bila je od izuzetnog značaja za naš stolnoteniski klub iz razloga što smo i formalno registrirali klub u Registar udruga Republike Hrvatske. Na osnivačkoj skupštini Stolnoteniski klub Goričan održanoj 16. prosinca 2005. Goran Gotal izabran je za prvog predsjednika, Josip Bašnec za dopredsjednika, Robert Blagus je tajnik, a Matija Markušić je rizničar.

Registracijom udruge postiglo se to da stolnoteniski klub funkcionira još profesionalnije i organiziranije te smo na taj način postigli i punopravno članstvo u županijskom stolnoteniskom savezu i mogućnost da sudjelujemo u donošenju odluka važnih za perspektivu stolnog tenisa u Goričanu.

Želim još samo napomenuti da će se organiziranim i sustavnim razvojem stolnog tenisa u Goričanu putem STK « Klima-montaža» prvenstveno mladima, koji su budućnost našeg sela, a i svim rekreativcima pružiti prilika da imaju alternativu u izboru sporta. Ove sezone natjecale su se dvije ekipe našeg kluba u županijskim stolnoteniskim ligama.

Prva ekipa natjecala se po prvi puta u 4. županijskoj ligi i uspjela se održati u njoj, zauzevši 8. mjesto što je izuzetan uspjeh, jer klubovi protiv kojih smo igrali imaju u svojim redovima, nekadašnje i sadašnje prvake Međimurja, pa čak i reprezentativce Hrvatske. Druga ekipa natjecala se u 5B ligi i osvojila na kraju odlično 4. mjesto.

Organizirali smo ove sezone i tradicionalni turnir na koji se prijavilo 30 igrača, igralo se kup sistemom, a 1. mjesto je osvojio Ivica Vražić, 2. mjesto pripalo je Davidu Mesarić, 3. je bio Ivica Marton, a 4. Goran Gotal.

Igrači Stolnoteniski klub Goričan  su: Ivica Vražić, Kruno Vargek, David Mesarić, Goran Gotal, Alen Arnuš, Filip Bašnec, Ivica Vugrinec, Boris Pongrac Igrači Stolnoteniski klub Goričan 2 su: Josip Bašnec, Drago Šavora, Matija Markušić, Zlatko Vugrinec, Kruno Mesarić, Ivica Marton, Ivan Mikec, Saša Marčec